Wie ben ik? 

Greet Benoot

Ik ben van nature heel behulpzaam. Daarom doe ik ook wat ik nu doe mensen helpen. Ik wil zoveel mogelijk mensen behouden van stress -en spanningsklachten. Daarbij vind ik het ook belangrijk dat iedereen leeft volgens zijn eigen waarden en talenten en vanuit zijn eigen unieke kracht. Doe alles waar je ogen van gaan sprankelen.

Energiek, enthousiast en gedreven door het leven gaan daar sta ik voor bekend.

Maar dat kan ook wel zijn gevolgen hebben….

In de drukte van het leven heb ik in 2013 een burn-out gehad.  Zonder dat ik het van mezelf door had ben ik volledig over mijn grenzen gegaan. Ik was fysiek uitgeput, emotioneel helemaal in de war. Daarbij had ik een afstandelijke houding en ook afkeer naar mijn werk toe.  Ik verloor hier ook mijn zelfvertrouwen, waarom kon ik dat overkomen?

Ik dacht wel dat ik het zelf wel allemaal kon oplossen, ik heb niemand nodig, ik kan dat zelf wel.  Bla, bla bla,... nu weet ik wel beter. Typische denkpiste van wij als West-Vlamingen en zeker hier onze Westhoek durven wij ons niet kwetsbaar opstellen. We steken liever onze kop in het zand dan aan persoonlijke ontwikkeling geholpen te worden. Wat is daar nu verkeerd mee?

De grootste valkuil is dat we denken dat het steeds maar zal overgaan.

Niet dus… Waarom is het zo moeilijk om je zichtbaar en kwetsbaar op te stellen? Omdat je denkt wat de anderen gaan zeggen?  Dat is een eerste omschakeling dat je moet maken als jij het belangrijk vind om zelf je leven te leiden in plaats van te lijden.  Dit vraagt herprogrammering, ik spreek uit ervaring. Ik ben ook perfectionistisch en dat is ook een valkuil. Nu zeg ik vaak tegen mezelf, goed is ook goed genoeg.

Tijdens mijn burn-out proces in die tijd heb ik heel weinig concrete en opbouwende tools aangereikt gekregen om uit de put te geraken. Ik had het gevoel dat ik alles alleen  maar zelf moest zien op te lossen.  En hier voel ik een missie om dit lege  ‘gat’ op een constructieve manier op te vullen.

In 2017 kwam een nieuwe uitdaging op mijn pad. 

Ik volgde meerdere sportopleidingen en vond een hele nieuwe drive in mijn leven. Ik droomde ervan om sportlessen te geven. Maar…ik vond mezelf niet goed genoeg, te dom, te dik, te lelijk en ga zomaar door.  Toch ben ik in deze droom  blijven geloven en dat is ook iets dat ik wil doorgeven in mijn coachsessies.

Ik kreeg opnieuw zelfvertrouwen en leerde mijn lichaam aanvaarden. Het lesgeven aan gemotiveerde mensen dat is mijn passie.  Dit doe ik met heel veel plezier en enthousiasme en dit geeft mij automatisch veel positieve energie.

Op mijn veertigste opende letterlijk en figuurlijk een nieuwe deur voor mij. Ik volgde de opleiding wandelcoach en kwam door te natuur terug dichter bij mezelf.  Door de ratrace van het leven had ik het gevoel dat ik de teugels opnieuw aan het kwijtspelen was. Het was een heel leerrijk proces waar ik mezelf opnieuw herontdekt heb en helemaal tot rust gekomen ben.

Mijn fysieke en mentale gezondheid kregen hier een serieuze boost.  Meer dan ooit geloof ik erin dat alles samenhangt. Sindsdien leef ik veel bewuster en maak van mijn tijd prioriteit waardoor ik positiever, relaxter en gelukkiger in het leven sta. 

Loopt nu alles zoals ik het wil en verwacht? Nee, natuurlijk niet! Ik moet voor mezelf ook heel vaak op de rem staan. Leren uit fouten, dat is toch een deel van het leven.

Ik wil mijn kennis en vooral mijn ervaringen en aanpak doorgeven en delen.

Opleidingen

Ik heb 23 jaar leservaring in het secundair onderwijs Verzorging-Voeding-Burotica. Vanuit mijn passie lesgeven volgde ik meerdere opleidingen voor sport en coaching. Op 1 september ben ik gestart als veerkrachtcoach voor de scholengroep Stroom in Oostende. Om de leerkrachten te ondersteunen in de huidige onderwijsuitdagingen. 

Qualifications

2017 - Club Joy: Power- Pump

2018- PZ academy: Basic freestyle aerobic

2018- PZ academy: Fatburner - ABS

2019 - PZ academy: Sculpt - 3D excersize into a dynamic work-out

2019 - PZ academy: Elastiband

2019 - PZ academy: Pilates


2019 - Instituut voor duurzaam werken: Gecertificeerd wandelcoach

2019 - Enjoy sports cycle: International indoor cycling

2020 - MBCT Training Mindfulness 

2020 - 2 daagse stressless Inge Rock  

2021 - Stress burn-out coach CVO  

2021 - Loopbaancoach gecertificeerd WISL

2021-22 Integratief coach - AIHP 

>